Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Base Lead Direct Sales (Director Level)

Plaatsingsdatum 11-07-2018 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Schiphol-Oost Niveau -
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband -
Uren 40 Salaris Functiegroep 12 (tot €7.111)

Heb jij Direct Sales in je DNA? Staat de klant bij jou altijd centraal? En ben je de ervaren- en faciliterend leider die onze directe verkoop naar een volgende fase kan brengen? Dan is Transavia op zoek naar jou.

Als Base lead Direct Sales ben je onder meer verantwoordelijk voor de B2C salesstrategie, het realiseren van de ambitieuze resultaten en het functioneren & ontwikkelen van het team. En de lat ligt hoog!

De afdeling

Vanaf januari 2017 is de afdeling Commercie van Transavia van een traditionele-, functioneel aangestuurde afdeling veranderd in een op rollen gebaseerde-, wendbare organisatie. De afdeling is op hoofdlijnen verdeeld in 4 zogenaamde Bases, waar binnen de klassieke (management) functies zijn verdwenen en vervangen door rollen. De Bases worden geleid door Base leads (de vroegere VP’s en Directors), en kleinere teams (Crews) binnen de Bases die worden geleid door coaches.

De Base Direct Sales is één van de vier Bases binnen de commerciële afdeling. Deze Base is verantwoordelijk voor de directe B2C omzet en bestaat uit twee teams (Crews): Team Acquisition en Team Shop.

Team Acquisition bestaat uit campagne- en content georiënteerde specialisten en heeft twee hoofddoelen. Als eerste is dat het bereiken van de doelgroep met het Transavia merk om zo een sterke merkvoorkeur te realiseren. Hiervoor worden merkcampagnes gemaakt & uitgevoerd, en daarnaast wordt er branded content ontwikkeld om Transavia ambassadeurs te creëren. Het tweede doel is het converteren van oriënterende consumenten in websitebezoekers via structurele (search & display advertising) en tactische campagnes.

Team Shop heeft als doel om websitebezoekers te converteren naar boekende klanten. Hiervoor wordt hun gedrag op de website (en andere online kanalen) geanalyseerd en worden conversie optimalisatie activiteiten (zoals A/B testing) uitgevoerd. Dit team is continue bezig met het verbeteren van de prestaties van de directe kanalen om zo een optimale klantbeleving te realiseren. Het mobiele kanaal wordt hierbij steeds belangrijker.

De functie

In algemene zin ben je verantwoordelijk voor het vaststellen en behouden van de focus op het doel, de waarden en de beoogde resultaten van de Base. Je zorgt voor de coördinatie en samenwerking tussen de Bases onderling of tussen de Base en de organisatie. De Base lead handelt op basis van faciliterend leiderschap, en coacht de teamleden op houding en gedrag. Je schept een omgeving waarin ruimte is voor persoonlijke- en teamontwikkeling.

Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Het faciliteren van het team (19 FTE) en het aansturen (waar nodig) om de doelstellingen van de Base of de team happiness te kunnen realiseren
 • Meer specifiek ben je verantwoordelijk voor het definiëren van een visie en een Direct Sales strategie in samenwerking met het team en de belangrijkste stakeholders in de hele organisatie.
 • Verder zorg je voor de uitvoering van de projecten en activiteiten die de Direct Sales strategie realiseren
 • Je beheert rechtstreeks het stuk customer journey dat direct onder de controle van de Base Direct Sales valt; van oriëntatie t/m de boeking
 • Je stimuleert innovaties op basis van customer insights en trends in de markt en zorgt dat de innovaties ontwikkeld en geïmplementeerd kunnen worden waarbij het mobiele kanaal specifieke aandacht behoeft
 • Het managen van het budget op een manier die zorgt voor flexibiliteit in de verdeling over verschillende activiteiten
 • Het relatiebeheer van een brede groep externe partners (waaronder creatieve bureaus, adviseurs, dienstverleners) met als doel de waarde te maximaliseren
 • En last but not least, het inspireren en motiveren van een team van specialisten om innovatief en succesvol te zijn

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt > 10 jaar werkervaring in een commerciële omgeving
 • Je hebt > 5 jaar ervaring met het managen van teams van professionals
 • Je hebt > 5 jaar ervaring in (B2C) marketing in een dynamische sector
 • Ervaring met zelforganiserende teams in een agile werkomgeving is een pre
 • Je beschikt over sterke coaching en leiderschap skills, en stakeholder management doe je met plezier en succes
 • Je inspireert de organisatie, en hebt ervaring met digitale sales kanalen, en specifiek met het mobiele kanaal
 • Je bent een conceptuele en strategische denker
 • Je bent daadkrachtig en resultaatgericht
 • Je bent een echte teamspeler
 • Je hebt een duidelijke visie op en ervaring met het ontwikkelen van organisaties en het bouwen van teams
 • Je bent sterk in het aantrekken en behouden van talent
 • Je voelt je aangetrokken tot de Transavia cultuur en waarden (Vriendelijk, Daadkrachtig, Bevlogen en Verantwoordelijk)

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie onder andere bestaat uit een marktconform salaris (Functiegroep 12, tot €7.111), een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis, en natuurlijk de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief vliegtickets aan te schaffen.De procedure

Ben jij de Base lead Direct die wij zoeken? Solliciteer dan direct via onderstaande button en laat je sollicitatiebrief en CV achter.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Erik-Jan Gelink (erik-jan.gelink@transavia.com)

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Base lead, sales, commercie

Contactgegevens

Contactpersoon Wendy Spoor

Vestigingsplaats

Solliciteer