Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Data Analist (Operations)

Plaatsingsdatum 27-11-2017 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris FG 9 of FG 10, afhankelijk van ...

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 110 bestemmingen, met name in Europa en Noord Afrika. Met 50 jaar ervaring zijn wij de best betaalbare en meest toegankelijke luchtvaartmaatschappij van Europa, die veel belang hecht aan vriendelijkheid, gastvrijheid, service en digitale dienstverlening.

‘We make low cost feel good’


Wij bieden voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. Jaarlijks vervoeren wij 10 miljoen passagiers en opereren wij met een jonge, milieuvriendelijke vloot vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven en vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Nantes, Lyon, Straatsburg en Lille.


De sfeer in onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en ambitieuze medewerkers. Iedere dag opnieuw werken wij nauw samen met elkaar om het beste resultaat voor onze passagiers neer te zetten. Wij bieden je een professionele, dynamische omgeving waar plezier, uitdaging en groei centraal staan en waarbij jouw succes ons succes is.


Binnen Transavia helpt de afdeling Data & Analytics (Datafleet) bij het ondersteunen van de commerciële en operationele activiteiten, het bouwen van dashboards en tooling en het ontwikkelen van meer geavanceerde dataproducten. Dit draagt bij aan continue verbetering en het behalen van concurrentievoordeel. In deze afdeling wordt overwegend gewerkt in zelfsturende en multidisciplinaire teams dat zich kenmerkt voor veel ruimte voor creativiteit, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. In deze afdeling kom je in aanraking met veel verschillende onderdelen van een luchtvaartmaatschappij.


Gezien recente ontwikkelingen zijn de meeste plekken aan de commerciële kant ingevuld en zoeken we met name kandidaten die aan de operationele kant het team kunnen versterken. Het gaat hier om vraagtukken rondom vlootoptimalisatie, on time performance en crewplanning.


De functie
Wil jij bij een airline werken waar je een belangrijke schakel bent en kunt bijdragen aan een verbetering van de operationele uitvoering van duizenden vluchten? Als Data Analist (Operations) kun jij het verschil maken.

Je bent een spontane en leergierige analist die collega’s weet te inspireren en weet te overtuigen van het realiseren van concrete verbeteringen en optimalisaties. Je initieert en maakt rapportages, analyses en dashboards en doet aanbevelingen op basis van jouw bevindingen. Daarnaast participeer je in grotere werkgroepen door te werken aan stevige strategische verbeteringen.

Je krijgt energie van het doorgronden van vraagstukken waarmee Transavia iedere dag weer voortgang boekt. Je bent een sterke analyticus en overtuigt met goede argumenten en prettige omgangsvormen je stakeholders.

De Data Analist (Operations) houdt zich onder andere bezig met:

 • Het verzamelen, visualiseren en analyseren van datasets die bijdragen aan de verbetering van de performance van Transavia, met name in de vluchtuitvoering
 • Het zelf ontwerpen en vormgeven van KPI sets, dasboards en werkprocessen die het gehele team voortdurend op scherp zet bij het behalen van de doelstellingen
 • Het doen van aanbevelingen van het team ten behoeve van het nemen van actie en erop toezien dat het gewenste resultaat wordt gehaald
 • Het gebruiken van bestaande tooling en je collega’s meenemen in hoe zij het beter kunnen doen
 • Deelnemen in (data)werkgroepen waar strategische problemen met stevige impact worden uitgewerkt
 • Inzien van kansen en het team motiveren om dit op te pakken
 • Nieuwe methoden en toepassingen met elkaar delen en ontwikkelen

Je profiel

 • 3-6 jaar ervaring
 • Je bent in het bezit van een WO diploma (richting Econometrie, Operations Research, Wiskunde, Bedrijfskunde of vergelijkbaar)
 • Je bent leergierig in het eigen maken van beschikbare tooling en de doorontwikkeling daarvan
 • Je kunt programmeren in Python of R of bent bereid dat te leren
 • Je hebt affiniteit met de luchtvaartindustrie
 • Je combineert gezond kritisch denkvermogen met een vorm van opportunisme om kansen op te pakken
 • Je bent een teamplayer, een zelf starter, analytisch en een conceptuele denker en beschikt over een stevige dosis overtuigingskracht
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en schrift
 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgericht
 • Initiatiefrijk
 • Sensitief

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie o.a. bestaat uit een marktconform salaris (functiegroep 9 €2.593-4.259 of functiegroep 10 €3.018-5.006; afhankelijk van senioriteit), een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis en natuurlijk het tegen gereduceerd tarief kunnen vliegen.

De procedure

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie, en je CV sluit aan op ons profiel, solliciteer dan direct door op solliciteren te klikken en je cv en motivatiebrief toe te voegen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charles Verstegen via charles.verstegen@transavia.com

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden data, analyst, analist, operations

Contactgegevens

Contactpersoon Anne Ruth Wichers

Vestigingsplaats

Solliciteer