Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Data Lead

Plaatsingsdatum 12-12-2017 Functiecategorie E-Commerce / Search Engine Mark...
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris -

Transavia heeft afgelopen jaren een transitie doorgemaakt in het creëren van een (big) data landschap, lanceren van dataproducten en een eerste verandering naar een datagedreven cultuur.

Het moment is aangebroken om de volgende fase in te gaan en Transavia best-in-class te maken. Om deze versnelling vorm te geven, zijn we op zoek naar een inspirerende, daadkrachtige en ervaren Data Lead.

De functie

Als Data Lead geef je functioneel leiding aan de DataFleet, een verzameling van Data Analisten, Developers en Scientists, die onderdeel uitmaken van hun eigen (zelforganiserend) value team. Het gaat hier om zowel de afdeling Commerciële als de Operationele tak van Transavia, evenals afdelingen als HR en Finance.

De Data Lead is de natuurlijke verbinder tussen het overzien en begrip van de technische mogelijkheden, strategische impact maken op basis van waardevolle output en het borgen van een datagedreven cultuur in de organisatie. Je bent ervaren en bekend in de wereld van (big) data, waardoor je in staat bent een bestaand team te motiveren en nieuw talent aan je weet te binen.

Als Data Lead zul je opereren vanuit Base Core, dit is het team van waaruit de Transavia overstijgende onderwerpen worden gecoördineerd.

Binnen Transavia spelen inhoudelijk onderwerpen variërend van datagedreven personalisatie op basis van klantprofielen en -interacties, operations research in de verbetering van de on-time performance en allerhande proces- en productverbeteringen waarvoor verschillende technieken worden ingezet. Dit kan variëren van dasboarding tot machine learning op basis van het Transavia Analytics Platform.

Taken:

 • Je brengt Transavia verder in beweging waar het gaat om datagedreven werken met inachtneming van de Transavia strategie voor de komende jaren;
 • Je maakt impact in geleverde waarde door het team, kritische meedenken in techniek en architectuur en door het natuurlijk, maar voelbaar veranderen naar een meer datagedreven organisatiecultuur;
 • Je weet een team dataspecialisten te laten excelleren binnen hun expertise en helpt hen de slagkracht te vergroten binnen hun eigen afdelingen:
 • Je bent verantwoordelijk voor het verder benutten van de (big) data assets van Transavia, je ziet interne en externe kansen, overziet synergiën en bent bekend met risico’s in termen van wetgeving, privacy, etc.

Jouw profiel

 • Je bent een inspirerende persoonlijkheid en hebt een sterk netwerk in talent, partners en aanverwante bedrijven
 • Je combineert stevig leiderschap met een track record in toonaangevende data innovaties in sterk veranderende industrieën
 • Je hebt ervaring en begrip van big data oplossingen en gebruikte programmeertalen, evenals het meenemen van data teams in het neerzetten van een standaard om output in productie te nemen
 • Je hebt een gezonde mix van een stevige technische achtergrond en het maken van strategische impact
 • Je hebt ervaring in het duurzaam implementeren van data capability in grote organisaties
 • Je bent bekend met het werken in Agile teams

Competenties

 • Innovatieve, creatieve en onafhankelijk denker
 • Strategische impact maken
 • Stevige impact op motivatie van mensen
 • Begrijpen en leiden van complexe processen
 • Exposure binnen en buiten de organisatie

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega's waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie onder andere bestaat uit een marktconform salaris, een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis en natuurlijk de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief vliegtickets aan te schaffen.


Solliciteren?
Heb je interesse, stuur dan je cv en motivatiebrief via de 'solliciteren'-button.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Charles Verstegen via charles.verstegen@transavia.com.  

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) E-Commerce / Search Engine Marketing & Optimisation
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden data, lead,

Contactgegevens

Contactpersoon Anne Ruth Wichers

Vestigingsplaats

Solliciteer