Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Fleet Lead Communications

Plaatsingsdatum 12-07-2018 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 40 Salaris Functiegroep 12, tot €7.325,08...

Zit sturen vanuit een merk in je DNA? En kan jij commerciële en corporate communicatie naadloos verbinden als ervaren- en faciliterend leider? Dan is Transavia op zoek naar jou om onze communicatie naar een volgende fase te brengen.

Als Fleet Lead Communications ben je verantwoordelijk voor het coördineren en grotendeels uitvoeren van de interne- en externe communicatie van Transavia. We willen groeien naar een hypercommunicatieve organisatie, onze ambities zijn groot!


De afdeling

Vanaf januari 2017 is de afdeling Commercie van Transavia van een traditionele-, functioneel aangestuurde afdeling veranderd in een op rollen gebaseerde-, wendbare organisatie. De afdeling is op hoofdlijnen verdeeld in 4 zogenaamde Bases, ieder verantwoordelijk voor een deel van de customer journey, en 3 zogenaamde Fleets, groepen van experts die intensief met elkaar samenwerken op een specifiek vakgebied.

De Communication Fleet is één van de drie Fleets binnen de commerciële afdeling. Deze Fleet bestaat uit communications-, content- en campaigning specialisten en -strategen.

 • Communications bestaat uit reputatiemanagement, interne communicatie, woordvoering, passagierscommunicatie, crisiscommunicatie en PR.
 • Content bestaat uit de creatie van (video) content voor de owned & paid mediakanalen zoals het onboard magazine, social media en YouTube. De content is zowel gericht op brand preference & engagement als op conversie & service.
 • Campaigning betreft de (online) campagnes die tot doel hebben de verkoop te stimuleren en/of het Transavia merk verder te versterken, zowel via het directe als B2B kanaal.

De Fleet telt 20 mensen en is werkzaam in de verschillende Bases en in Operations (Cockpit, Cabine en Technische Dienst).


De functie

Je bent verantwoordelijk voor communicatie met het merk als centraal uitgangspunt, met als doel:

 • interne trots en verbinding tot stand brengen
 • emotionele connecties met onze klanten realiseren
 • een uitstekende reputatie bewerkstelligen
 • de verkoopresultaten verbeteren

Je hebt een scherp oog voor trends, behoeften en ontwikkelingen in de markt, en weet daar communicatief op strategisch niveau op in te spelen. Met een doordachte strategie geef je richting aan communicatie richting klant, medewerkers en stakeholders, samen met de communicatiespecialisten van deze groepen. je herkent communicatiekansen en zet deze om in concrete acties, zowel voor de organisatie als geheel als voor de Communications Fleet. In afstemming met de Base leads zorg je voor een goede bezetting met de juiste vaardigheden in de Communications Fleet. Voor Base overstijgende communicatie-onderwerpen maak en bewaak je de planning en stemt deze af met Base leads en directie. Zo zorg je voor optimale werkprocessen voor communicatie. Je bent medebewaker van het merk; de kernwaarden, positionering, het merkverhaal en de visual identity. Deze onderdelen scherp je aan indien nodig. Je coacht de Communications Fleet op het (verder) ontwikkelen van sterke communicatie-, content- en campagne vaardigheden.

Op het gebied van Corporate Communications geef je strategisch communicatieadvies en ben je sparring partner voor directie en management top. Je ondersteunt in de uitvoering met behulp van de Communications Fleet. Via key messages per stakeholder(groep) bouw je aan een sterke reputatie opgebouwd vanuit het merk. Van daaruit geef je sturing aan consistente en coherente communicatie. Indien nodig spring je bij op crisiscommunicatie en woordvoering.

Op het gebied van Content Management ontwikkel je de content strategie in samenwerking met Transavia Studio en de content specialisten. Je monitort en evalueert de content kanalen om zo tot een optimale mix te komen. Ook denk je mee over de balans tussen interne uitvoering en inhuur van partners.

Op het gebied van Campaigning bouw je aan brand awareness en bewerkstellig je een onderscheidend merk, samen met de campaign specialists en brand strategists. Je creëert de campaign strategie en past deze toe op alle kanalen, markten en segmenten met als doel maximale waarde te realiseren qua verkoopresultaat en merk.


Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt > 10 jaar werkervaring in een commerciële omgeving
 • Je hebt een achtergrond in zowel marketing- als corporate communicatie
 • Je weet marketing en communicatie naadloos te verbinden vanuit het merk
 • Je hebt > 5 jaar ervaring met het managen van teams van professionals
 • Ervaring met zelforganiserende teams in een agile werkomgeving is een pre
 • Je beschikt over sterke coaching en leiderschap skills, en stakeholder management doe je met plezier en succes
 • Je inspireert de organisatie, weet de toegevoegde waarde van communicatie helder te schetsen en mensen in beweging te brengen
 • Je bent een conceptuele en strategische denker
 • Je bent daadkrachtig en resultaatgericht
 • Je bent een echte teamspeler
 • Je hebt een duidelijke visie op en ervaring met het ontwikkelen van organisaties en het bouwen van teams
 • Je bent sterk in het aantrekken en behouden van talent
 • Je voelt je aangetrokken tot de Transavia cultuur en waarden (Vriendelijk, Daadkrachtig, Bevlogen en Verantwoordelijk)

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie onder andere bestaat uit een marktconform salaris (Functiegroep 12, tot €7.325,08), een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis, en natuurlijk de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief vliegtickets aan te schaffen.


De procedure

Ben jij de Fleet Lead Communications die wij zoeken? Solliciteer dan direct via onderstaande button en laat je sollicitatiebrief en CV achter.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Erik-Jan Gelink (erik-jan.gelink@transavia.com)

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Communicatie

Contactgegevens

Contactpersoon Wendy Spoor

Vestigingsplaats

Solliciteer