Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Flight Operations Engineer

Plaatsingsdatum 05-01-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 40 Salaris Functiegroep 9
De afdeling
In deze functie ga je deel uitmaken van onze afdeling Vliegtechnische Zaken (VTZ), die onderdeel is van onze Vliegdienst. VTZ is verantwoordelijk voor o.a. het onderzoeken van routes en luchthavens voor onze vluchten, het beheren van de weight & balance van onze vloot, en het beheer van ons flight planning systeem. De afdeling voert deze werkzaamheden ook uit voor transavia France.

Op dit moment zoeken wij een gedreven nieuwe collega voor invulling van de functie van Flight Operations Engineer. Het betreft een dienstverband voor 40 uur per week.

De functie
In deze functie zorg je in teamverband voor het beschikbaar stellen van informatie over vliegtuigprestaties, weight & balance gegevens, en dispatch deviation procedures, met als doel een veilige en betrouwbare uitvoering van onze vluchten. Zo houd je je onder andere bezig met het onderzoeken van aanvragen voor vluchten van onze commerciële afdelingen. Je geeft advies over de vliegtechnische realisatie van onze vluchten, en verstrekt hier autorisaties voor.

Daarnaast houd je je bezig met het onderzoeken van vliegtuigprestaties, routenavigatie, geschiktheid van vliegvelden voor onze vluchten en het aangeven van eventuele beperkingen (bijv. aantal passagiers), en het afhandelen van de hieruit volgende acties. Ook het analyseren en beheren van vliegtechnische gegevens, die o.a. gebruikt worden in de vliegoperatie (zoals Electronic Flight Bag en OM-C) behoort tot je werkzaamheden, net als het maken en onderhouden van de ‘dispatch deviation procedures’ (MEL) die van toepassing zijn op onze vloot.

Je profiel

-Je hebt minimaal een afgeronde HBO of TU opleiding/studie in Vliegtuigbouwkunde, Vliegtuigoperatie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek of een andere relevante richting.

-Ervaring met en/of kennis van relevante materie zoals Flightplanning (Lido), MELs, wetgeving e.d., is een pré voor deze functie.

-Het is voor deze functie van belang dat je goed uit de voeten kunt met Excel.

-Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

-Je bent flexibel en een echte teamplayer.

-Je bent initiatiefrijk en kunt goed samenwerken.

-Je beschikt over overtuigingskracht en drive.

En tenslotte is het van belang dat je accuraat te werk gaat, en een goed oog voor detail hebt.

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie o.a. bestaat uit een marktconform salaris, een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis en natuurlijk het tegen gereduceerd tarief kunnen vliegen.

De procedure

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie, en je CV sluit aan op ons profiel, solliciteer dan direct door op solliciteren te klikken en je CV en motivatiebrief toe te voegen.

Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van het proces.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Flight Operations Engineer

Contactgegevens

Contactpersoon Wendy Spoor

Vestigingsplaats

Solliciteer