Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Investment Lead New Business

Plaatsingsdatum 22-11-2018 Functiecategorie Projectmanagement
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Executive/Director
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 36 - 40 Salaris Schaal 12
Wij zoeken jou als Investment Lead New Business
Als Investment Lead New Business zorg je ervoor dat Transavia zich blijft verbeteren en vernieuwen. Dit doe je door te investeren in nieuwe concepten en potentieel new business die waarde toevoegen voor Transavia.


Wat ga je doen?


Jij wordt verantwoordelijk voor het opstarten en managen van een portfolio van initiatieven en bedrijven. Je bent daarbij verantwoordelijk voor een eigen budget en targets en rapporteert daarover aan de directie. De intentie is om dit portfolio in een aparte entiteit op te nemen.

Je focus ligt eerst op het krijgen van een nog beter inzicht in welke kansen die, gelinkt aan de airline industrie of onze skills, het beste bij Transavia passen. Op basis daarvan zal je op zoek gaan naar investeringsmogelijkheden die bij ons passen. Je scout dus niet alleen de kansen, maar zorgt ook voor de uitvoering van de investering


Hoe ga je dat doen?

Je acteert als business owner voor alle gestarte new business activiteiten, zelfstandig en onafhankelijk van de huidige business. Je wordt verantwoordelijk voor de aparte business entiteit en hebt een grote executiekracht in hechte samenwerking met Transavia’s Change & Innovation board/Portfolio Team.

Je gaat aan de slag met strategische partners en zet jouw kennis, kunde en de kracht van ons merk in om uit te zoeken hoe we als Transavia ook buiten de luchtvaart geld kunnen verdienen. Dit doe je samen met de collega’s van Change en Innovation en de Strategie Cirkel.
Met jouw kennis van toekomstige verdienmodellen, nieuwe technologieën, producten en/of nieuwe markten weet jij op korte termijn meer inkomsten te halen en het portfolio duurzaam uit te breiden.

 • Je onderneemt zelfstandig actie om naast het start kapitaal van Transavia ook andere fondsen aan te trekken
 • Je scout en verkent actief welke interessante new business initiatieven bij Transavia passen
 • Je evalueert businessplannen op financieel strategische en commerciële basis
 • Je presenteert investeringsmogelijkheden en initiatieven die Transavia helpen groeien aan de directie.
 • Je gaat voor de langere termijn op zoek naar kansen om te groeien in nieuwe markten met nieuwe concepten.
 • Je begeleidt en onderhandelt in investeringsmogelijkheden

Concreter?
Je zorgt dat Transavia investeert in start-ups en scale-ups en gaat actief op zoek naar waardevolle partnerships met grote en kleine innovatieve bedrijven. Dit doe je zowel binnen als buiten de luchtvaartbranche.

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen voor Transavia en initieert , begeleidt en beoordeelt verschillende investeringsproposities.
 • Je zorgt ervoor dat deelnemingen in het portfolio op een actieve manier worden gemanaged en als er geld nodig zorg je ook dat er nieuwe fondsen worden aangetrokken.

Wie ben jij?
Je wordt enthousiast van een rol waarbij je in een nieuwe omgeving aan de slag gaat waarin niets is geregeld. Je hebt een track-record en minimaal 6 jaar ervaring als investeerder, ondernemer of adviseur met start-ups of scale-ups en kan laten zien dat dit succesvol is gegaan.

Door die ervaring heb je kennis van portfolio management, en het begeleiden en onderhandelen in investeringsmogelijkheden.

 • Je bent slim en het liefst ook hoogopgeleid
 • Je bent enthousiast en hebt een hoog energieniveau met een positieve instelling en weet mensen te overtuigen
 • Ondernemen zit in je bloed, je bent creatief in je oplossingen en hebt de kracht om je doelstellingen daadwerkelijk te realiseren
 • Je hebt een praktische aanpak, een voorkeur voor uitdagingen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Vloeiend in Nederlands en Engels

Wat kun je van ons verwachten?
Jij gaat aan de slag met verschillende innovatieve trajecten en werkt samen met verschillende startups, partners, incubators en accelerators.

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met vriendelijke en bevlogen collega’s. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaars- en winstuitkering.


Daarnaast bieden wij jou:

De verantwoordelijkheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven
Persoonlijk budget; vitaliteit, loopbaan en (persoonlijke) ontwikkeling (pas per 1 januari 2019)
De mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief te vliegen
Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk op Schiphol


Wil je solliciteren?

Welkom, wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten!
Show us don’t tell us, Laat ons zien wie je bent en overtuig ons waarom dit de rol voor jou is.

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Sandor Lokenberg, Recruiter, sandor.lokenberg@transavia.com of 06-40038436.

Een antecedentenonderzoek en een assessment maken mogelijk deel uit van de procedure


Jouw sollicitatieprocedure

Tof dat je wilt solliciteren

 1. Stuur je motivatie naar sandor.lokenberg@transavia.com
 2. Overtuig jij ons en is er een mogelijke match, dan belt een recruiter je voor een korte intake mogelijk vragen we je ook om je CV
 3. Past het nog steeds dan nodigen we je uit voor een interview met onze Commercial Directeur en onze Portfolio Lead. Dit is om jou beter te leren kennen
 4. Is het gevoel dat het past wederzijds dan nodigen we je uit voor een 2e gesprek
 5. Alle mensen die je hebben geïnterviewd en input van mogelijke referenties bespreken wat ze hebben gezien. Zijn we positief, dan doen we je een aanbod
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Projectmanagement
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden #Welkom #innovation

Contactgegevens

Contactpersoon Sandor Lokenberg

Vestigingsplaats

Solliciteer