Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: ICT Operations Lead

Plaatsingsdatum 23-10-2017 Functiecategorie Directie / Management / Bestuur
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Management
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Functiegroep 11 (€3.487 - €5.76...

De sfeer in onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en ambitieuze medewerkers. Iedere dag opnieuw werken wij nauw samen met elkaar om het beste resultaat voor onze passagiers neer te zetten. Wij bieden je een professionele, dynamische omgeving waar plezier, uitdaging en groei centraal staan en waarbij jouw succes ons succes is.

Vandaag de dag is ”digitaal” een integraal onderdeel van al het denken en doen binnen de Transavia strategie en is het Scaled Agile Framework volledig omarmd in het gehele bedrijf. Naast Lean en Lean-startup, vormt dit de ruggengraat van ons handelen op innovatief terrein. Naar de employee toe, ons belangrijkste visitekaartje naar de klant, is er ook sprake van gericht maatwerk. Om onze visie ”we make low cost feel good” praktisch te maken, zijn we ervan overtuigd dat digitalisering voor de employee en de klant hand in hand moeten gaan.


Momenteel hebben we ruim twintig teams aan de slag, in een combinatie van eigen medewerkers (business en IT) en externe experts. Voor wat betreft commercie wordt er op diverse vlakken Transavia specifiek ontwikkeld. Voor wat betreft de operatie is er sprake van veel koopapplicaties.


De functie

Het doel van de functie is te zorgen dat Transavia te allen tijde beschikt over functionerende IT-systemen en de regie voert op de levering hiervan.

Je bewaak de overall kwaliteit van uitbestede ICT diensten, zowel harde "key performance indicators" alsook de afgesproken werkwijze.

Daarnaast neem je regie bij grote afwijkingen en ga je samen met de business product owners en collega's van afdeling inkoop de relaties met grote outsourcingspartners op tactisch niveau aan. Je hebt hierbij de rol van voorzitter van de tactische meeting met outsourcingspartners en bent tijdens contractonderhandelingen met leveranciers verantwoordelijk voor de contractering van de dienstverlening.


Je bent verantwoordelijk voor de activiteiten van de service delivery managers op het gebied van contractmanagement inclusief sturing op kosten en adviseert over contractverbeteringen aan de contracteigenaars.


Daarnaast zorg je voor een continue analyse van service-, leverancier- en proces performance op basis van alle beschikbare bronnen en adviseer je de VP ICT en business stakeholders (productowners en –managers) over vendor performance en de overall ICT dienstverlening.


Je richt alle operationele ICT processen in en zorgt daarbij voor service integratie van diensten geleverd door meerdere leveranciers en agile teams. Hierbij geef je specifieke aandacht aan ICT continuity, security en crisis management inrichting en de 24/7 uitvoering daarvan. Daarnaast zorg je voor een zo hoog mogelijk oplossend vermogen van de ICT Front Office bij het eerste klantcontact en een juiste routering naar oplosgroepen.


Je bent hierarchisch en functioneel verantwoordelijk voor de afdeling, rapporteert aan het Hoofd ICT en maakt deel uit van het MT ICT. Je draagt zorg voor de bezetting, motivatie en (persoonlijke) ontwikkeling van het regieteam en organiseert de HR cyclus (oa beoordelingen, de "manager van dienst" stand-by in plannen, etc.).


Jouw profiel

 • Afgeronde WO opleiding of werk- en denkniveau
 • >10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in ICT service management en management ICT outsourcing
 • >5 jaar leidinggevende ervaring
 • Kennis van relevante frameworks op het gebied van Agile, IT management en sourcing 
 • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Klantgerichtheid
 • Sturen
 • Besluitvaardigheid
 • Ondernemerschap
 • Overtuigingskracht

Ons aanbod

Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega's waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie onder andere bestaat uit een marktconform salaris, een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis en natuurlijk de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief vliegtickets aan te schaffen.

De procedure

Als je interesse hebt in deze uitdagende functie dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV via onderstaande "Solliciteren" button.


Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Michel van Hout op telefoonnummer 06-51457583.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Directie / Management / Bestuur
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden ICT, Operations, lead, leidinggevend

Contactgegevens

Contactpersoon Anne Ruth Wichers

Vestigingsplaats

Solliciteer