Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Safety Engineer met focus op incident onderzoek

Plaatsingsdatum 08-01-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Functiegroep 9 (€2.593 - €4.259...

De afdeling Safety, Quality Assurance & Security is binnen Transavia verantwoordelijk voor het veiligheids- en kwaliteitsmanagement en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een veilige vlucht uitvoering en grondoperatie, een van de hoogste prioriteiten van Transavia.

Binnen de afdeling Safety, Quality Assurance & Security zijn wij momenteel op zoek naar een fulltime Safety Engineer.

De functie
Hoofdaandachtsgebied van de functionaris die wij zoeken betreft het onderzoeken van incidenten die zich in de operatie voordoen. Het gaat hierbij om het onderzoeken van zowel individuele voorvallen als van reeksen van gelijksoortige voorvallen. Dit wordt in teamverband gedaan met flight en maintenance safety officers. Het doel van incident onderzoek is om onderliggende oorzaken van voorvallen te achterhalen en op basis waarvan de organisatie lering kan trekken zodanig dat herhaling wordt voorkomen. Incident onderzoek is dan ook een belangrijke pijler van ons veiligheidsmanagement systeem.

In deze functie ben je daarnaast mede verantwoordelijk voor het inrichten en ontwikkelen van het Safety Management System (SMS) en het uitvoeren van SMS-taken zodanig dat voortdurend een betrouwbaar inzicht bestaat in de stand van zaken met betrekking tot risico’s in de operatie en op basis waarvan het operationele lijnmanagement wordt geinformeerd en geadviseerd.

Tot de dagelijkse taken behoren onder meer het analyseren van digitale vluchtgegevens en safety reports die vanuit de operatie worden ontvangen. Overige werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van het afdelingshoofd bij aansturen/monitoren van veiligheidsonderzoeken. Het vertegenwoordigen van de afdeling S&QA in (multidisciplinaire) projecten.

Al met al een veelzijdige en uitdagende functie waarbij je in aanraking komt met alle facetten van de operatie van Transavia.

Je profiel

  • Je bent in het bezit van een Universitaire / HBO diploma in een relevante technische of (vliegtuig)operationele discipline.
  • Voor deze functie is affiniteit en aantoonbare ervaring met complexe informatiesystemen en luchtvaart operatie van belang.
  • Ervaring met incident onderzoek is een pré.
  • Het is voor deze functie bovendien belangrijk dat je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke
  • uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Ons aanbod
Bij Transavia bieden we je een gevarieerde baan binnen een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw loopbaanontwikkeling. Wij bieden onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, dat voor deze functie o.a. bestaat uit een goed salaris (Functiegroep 9 (€2.593 - €4.259), een eindejaars- en winstuitkering, 26 verlofdagen op fulltime jaarbasis, en natuurlijk de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd vliegtickets aan te schaffen.

De procedure
Als je interesse hebt in deze uitdagende functie en je CV sluit aan op ons profiel, dan ontvangen wij graag je sollicitatie en cv die je via de 'solliciteren'button kan versturen. 

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Richard Hol, Hoofd Safety&Quality Assurance, Safety & Quality Assurance, telefoonnummer 06-27011247.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden safety, security, fulltime, quality

Contactgegevens

Contactpersoon Anne Ruth Wichers

Vestigingsplaats

Solliciteer