Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stagiair Business Control

Plaatsingsdatum 17-05-2018 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Schiphol-Oost Niveau Student/Trainee
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Stage
Uren 32 - 40 Salaris -

Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 110 bestemmingen, met name in Europa en Noord-Afrika. Met meer dan 50 jaar ervaring hechten wij veel belang aan vriendelijkheid, gastvrijheid, service en uitstekende digitale dienstverlening. Wij bieden voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten.

Jaarlijks vervoeren wij ruim 10 miljoen passagiers met een jonge, milieuvriendelijke vloot vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven en vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Nantes en Lyon.

De sfeer in onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en ambitieuze medewerkers. Iedere dag opnieuw werken wij nauw samen met elkaar om het beste resultaat voor onze passagiers neer te zetten. Wij bieden je een professionele, dynamische omgeving waar plezier, uitdaging en groei centraal staan en waarbij jouw succes ons succes is.

De afdeling

De afdeling Controlling & Reporting is onderdeel van de financiële organisatie. De controllers binnen de afdeling hebben elk hun eigen aandachtsgebied binnen commercie of operations.

Deze stageopdracht heeft betrekking op onze Sales On Board, dat zijn de producten die we aanbieden aan onze passagiers tijdens de vlucht. Dat betreft zowel Food & Drinks als duty-free artikelen. Dit vormt een belangrijk onderdeel van onze passagiersbeleving en de omzet van Transavia.

Opdracht omschrijving

Je assisteert de Business Controller Cabin & Cockpit bij alle controlling werkzaamheden die betrekking hebben op de Sales On Board. Dat is onder andere:

-Opzetten en beheren van rapportages (winst- en verliesrekening, assortiment, derving van verse producten, besteding per passagier/route)

-Gedegen analyse van de resultaten o.b.v. deze rapportages en op ad-hoc basis, onder andere:

  • Wat zijn oorzaken van bewegingen in omzet, besteding per passagier of marge?
  • Wat zien we op route-, marge- of assortimentsniveau en wat kunnen we doen om de omzet verder te verhogen?
  • Hoe kunnen we de derving van versproducten, kasverschillen en voorraadverschillen beperken?

-Verbeteringen doorvoeren in het administratieve proces

-Verbeteringen doorvoeren in het forecast proces, inclusief het gebruik van een voorspelmodel

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een energieke en ambitieuze kandidaat die de kernwaarden van Transavia (vriendelijk, daadkrachtig, bevlogen en verantwoordelijk) belichaamt. Je volgt een HBO/ WO-opleiding in een relevante richting (bedrijfseconomie/accounting/controlling).

Je denkt mee en vooruit, en bent cijfermatig, modelmatig en analytisch zeer sterk. Je bent boekhoudkundig goed onderlegd. Daarnaast toon je initiatief en ben je resultaatgericht. Je kunt je analyses omzetten in presentaties en rapportages.

 

Ons aanbod
Bij Transavia bieden we je een interessante en inhoudelijke opdracht in een dynamische, open en agile werkomgeving met enthousiaste collega’s.

De procedure

Als je interesse hebt in deze uitdagende opdracht, en je CV sluit aan op ons profiel, dan ontvangen wij graag je sollicitatie. Je kunt solliciteren via de onderstaande sollicitatiebutton.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Stagiair Business Controlling

Contactgegevens

Contactpersoon Roosmarijn van Zessen

Vestigingsplaats

Solliciteer